Vpliv svetlih in temnih tal na prostor

Eden najpomembnejših elementov notranje opreme je izbira ustrezne talne obloge. Ko razmišljate o izbiri talne obloge, pomislite na tla kot na veliko in prazno slikarsko platno, medtem ko so velikost, oblika, tekstura in barva čopiči, s katerimi slikate po njem.

Tla so najlažje razdeljena v dve podskupini: svetla in temna tla. Sama barva talne obloge bistveno opredeljuje značaj prostora in prispeva k njegovi identiteti in s tem identiteti uporabnikov prostora.

Svetle talne obloge

Svetla tla odprejo prostor, naredijo ga vizualno večjega, kot je v resnici in so zato najprimernejša za majhne in slabo osvetljene sobe. Z namestitvijo plošč v smeri vira dnevne svetlobe boste dobili vtis vizualne in svetle sobe.

Še ena od prednosti svetlih tal je, da dodatno prispevajo k eleganci prostora, pri čemer poudarjajo njene obrise in obrise pohištva v njem. Eleganca, občutljivost, čistost so le nekateri od občutkov, ki jih bodo ta tla prebudila v vas. Nežna in svetla kot snežinke, so ta tla idealna za sanjarje in romantike. Danes se svetla tla najpogosteje uporabljajo v domovih, urejenih v modernem stilu.

Temne talne obloge

Tako kot jin in jang, tako svetla kot temna tla predstavljata dve nasprotji, ki določata prostor na enak, a povsem drugačen način.

Temna tla so bolj značilna za tradicionalno arhitekturo in notranjost, urejena v klasičnem in tradicionalnem slogu, kot aluzija na nekaj preteklih časov, na duh časa, v katerem je zgradba izvirala.

Temna tla so v večini primerov uporabljena v velikih in svetlih prostorih. Njihova naloga je dopolniti toplino doma in ustvariti prijeten ambient, primeren za vaše bivanje.

Ko pomislite na dom, na toplino, ki jo oddaja, se v vaših mislih sigurno ustvarja slika prostora, v katerem prevladuje temen les, tako na tleh kot v obliki drugih elementov. Ta pod vas takoj privlači in pogosto namesto udobnega kavča izberete majhen kotiček na tleh.

Temnejši odtenki v vas ustvarjajo občutek varnosti, stabilnosti in večnosti, nekaj, kar lahko traja več stoletij, tako kot samo drevo. In to so vse vrednote, na katerih temelji družina, skupaj z njo tudi dom, ki ga ustvarjate.

Kombinacija barv

Za tiste, ki rahlo odlašajo, obstaja povsem drugačna možnost, ki postaja vse bolj aktualen trend v sodobni notranjosti. To je kombinacija večih odtenkov. Z združevanjem različnih odtenkov tal boste dobili povsem drugačno notranjost. Vse postane dinamično in iz preproste notranjosti z majhnimi posegi dobite nov izraz istega prostora. 

Izberite najboljšo barvo talne obloge za vaš dom, jo ​​vključite v duh, v katerem je objekt postavljen in ustvarite dom svojih sanj. Dom, o katerem ste vedno sanjali.

 

UPORABNI NASVETI

Otroška soba v pisanih barvah in z varnimi talnimi oblogami

Talne obloge v otroški sobi naj bodo živahne, vendar varne.

Kakšne talne obloge izbrati in kako jih vzdrževati, če živite s hišnimi ljubljenčki

Ko hišni ljubljenčki živijo v stanovanju, je ključno vprašanje higiena in materiali v notranjih prostorih. V naši ponudbi imamo različne talne obloge, ki so trajne in enostavne za vzdrževanje. 

Parket "WP Charisma ProStrong" je primeren za uporabo pisarniških stolov

Ali veste, da vam ni potrebno vstati s stola, ampak se lahko preprosto odrivate z nogami do police, vzamete mapo in se vrnete na delo? Praktično, kajne?