Široka paleta trendovskih preprog, ki bodo ustrezale vašemu okolju.

Preproge

Preproge so nepogrešljiv del tekstilne ročne obrti in vskadanjega življenja že stoletja, popeljejo nas v svet največjih civilizacij sveta. Na začetku preproge niso imele estetske vrednosti ampak le uporabno. Nomadi so jih imeli na tleh, da so jih varovale pred mrazom. Sčasoma se je rodila umetnost in tkalci so začeli preproge bogato okraševati s paleto različnih barv in čarobnih motivov. Tako je preproga postala tudi umetnina.


Pestra ponudba preprog in tekačev v našem podjetju vam nudi, da  lahko izbirate med unikatnimi ročno vozlanimi preprogami iz Nepala,Tibeta, Indije, Kitajske, Maroka ali strojno izdelanimi preprogami, ter tako dodaste svoje dimenzije kulturi bivanja. Nudimo vam strojno tkane volnene in sintetične preproge podjetij Lano, Sintelon in McThree carpets, ter ročno izdelane preproge podjetja Reinkemeier.

Prednosti in pomanjkljivosti naravnih vlaken:

Prednosti: prijetnost, prožnost, udobnost, samougasljivost, absorbcija hrupa in udarcev ...
Slabosti: neobstojnost proti insektom (moljem), zato potrebujejo volnena vlakna dodatne poobdelave. Imajo zelo slabo zvočno prepustnost, neposredna izpostavljenost UV žarkom poškoduje volno.

Prednosti in pomanjkljivosti umetnih vlaken:

visoka stopnja prožnosti in mehkosti. Poliamid je izredno trpežen, poliesterna in akrilna vlakna so nekoliko manj trpežna in podvržena nastanku pilinga (nopkov), medtem ko so polipropilenska vlakna najmanj podvržena pilingu in pojavu statične elektrike. Med slabe lastnosti štejemo tudi slabo vpojnost, kar je pomembno pri odstranjevanju madežev. Sledi termoplastičnost, zaradi katere cigaretni ogorki ali katerikoli drugi vroči predmeti puščajo na površini sledi.

 

Tarkett

Tarkett

PREPROGE TARKETT - SINTELON

Sintelon preproge so sodobno inovativne rešitve za tekstilne talne obloge izdelane iz polipropilena. V široki paleti preprog v skladu s trenutnimi trendi, boste našli preprogo, ki ustreza vašemu okolju. Izbira barve, vzorca, strukture, velikosti in oblike preproge ponuja neizmerne možnosti za vključitev v vsak prostor. Vaša Sintelon preproga bo prinesla povsem novo, toplo dimenzijo užitka v vaš dom.

Preproga je edina talna obloga, ki poleg tega, da ima funkcijo preproge, krepi toplino prostora. Pogosto je osrednji dekorativni element, dodatno estetsko sredstvo, s katerim bogatimo bivalno okolje. Preproge dajejo toplino in barvo drugim talnim oblogam, ne glede na to, ali so tla narejena iz lesa, kamna ali drugih materialov.

Za tiste, ki cenijo visoko kakovost, razkošje in trajnost, so dobra izbira volnene preproge, iz klasičnega in sodobnega sloga. Za tiste, ki radi sledijo trendom, eksperimentirajo in pogosto spreminjajo svoje okolje, je boljša izbira preproge iz sodobnih materialov, ki so zaradi naprednih tehnologij dosegli izjemno otipljivo in barvito vrednost.

PRIMERI AMBIENTOV

Preproga Sintelon v dnevni sobi
Preproga Sintelon v spalnici
Preproga Pleasure v dnevni sobi

VIDEO

Kako nastanejo preproge Sintelon?

Balta Group

Balta Group

Podjetje Balta je vodilno na trgu v proizvodnji preprog ali tkanih preprog iz polipropilena. Široko paleto kakovostnih izdelkov tako v kroju kot v zankah je mogoče razdeliti na štiri kolekcije:

  • Stainsafe : Preprosta za čiščenje
  • Leonis : Razkošna mehka preproga z sijajem
  • X-Tron : Preproge, narejene iz visoko zmogljivih vlaken, so idealne za težka območja
  • Made in Heaven : Luksuzna, mehka in praktična preproga iz poliestra

Podjetje Balta je vedno v koraku z najnovejšimi trendi in zahvaljujoč prilagodljivemu pristopu, lahko izpolnijo pričakovanja tudi najzahtevnejših kupcev. Navpična integracija od surovine do končnega izdelka, izdelava, predano vodenje in ekipa dinamičnih, motiviranih strokovnjakov so jamstvo za najvišjo kakovost po najbolj konkurenčni ceni.

PRIMER AMBIENTA

Preproga proizvajalca Balta Group v dnevni sobi
Preproga Optic v dnevni sobi
Preproga Contour v dnevni sobi

VIDEO

Proizvodnja Balta

Preproge Balta za notranjo in zunanjo uporabo

McThree

McThree

Belgijsko podjetje Mc Three Carpets je vodilno podjetje na področju tekstilnih talnih oblog. Izdelujejo preproge z najnaprednejšo, inovativno in okolju prijazno opremo. Nenehno spremljajo in vlagajo v najnovejše proizvodne tehnologije, da svojim strankam ponudijo najnovejše izdelke glede kakovosti preje, strukture tkanja in "videza in občutka" izdelkov.

Njihova osredotočenost na inovacije in ustvarjalnost omogoča hitro odzivanje na spreminjajoče se trende na trgu. Njihova interno oblikovalska in marketinška ekipa ustvarja izdelke, ki dopolnjujejo najnovejše trende v dekoraciji doma.

Preproge Mc Three ponujajo široko paleto polipropilenskih preprog za vedno spreminjajoči se svet mode. Od standardnih izdelkov iz polipropilena do barvitih mešanic.

PRIMER AMBIENTA

Preproga Breeze
Preproga proizvajalca MCTHREE

Delmaco

Otroške preproge Delmaco so narejene iz mehkega poliesterskega mikroflisa. So idealne za otroške sobe zaradi svoje izjemne mehkobe in fleksibilnosti v barvah. 

Kontaktirajte nas
Obiščite naš salon
11 salonov po Sloveniji