Naravna talna obloga, ki je okolju in človeku prijazna.

Linoleji

LINOLEJ je naravna talna obloga, ki se proizvaja že več kot 150 let. Sestoji iz naravnih materialov (laneno olje, les, pluta, apnenčeva moka, smola, barvni pigmenti) in je zato okolju in človeku prijazna. Linolej se obdela v maso, ki se nanese na podlago jute. Nato še mesec dni zori v točno določenih klimatskih pogojih. Njeno naravnost zlahka preproznate po značilnem vonju.

Linolej je elastična talna obloga za zelo obremenjene stanovanjske, javne in industrijske prostore. V zadnjem obdobju so talne obloge iz naravnega linoleja bolj ali manj uspešno nadomeščale vinilne (pvc), vendar za tovrstno talno oblogo pogosto slišimo izraz "linolej". Bistvena razlika med linolejem in vinilno talno oblogo je torej v njeni sestavi. Linolej je antistatičen, zvočno izolativen in antibakteriološki material, zato je priporočljiv v prostorih z brezhibno čistočo.

Tarkett

Tarkett

TARKETT je švedski proizvajalec talnih oblog s 120-letno tradicijo in inovativnim pristopom. Z 29 proizvodnimi enotami po vsem svetu je največji proizvajalec talnih oblog na svetu. Tarkett procesa izdelave linoleja v vsej zgodovini ni bistveno spremenil, pa vendar s svojimi barvnimi različicami daje prostoru vznemirljive, sveže in dinamične tone. Homogene in akustične različice linoleja omogočajo širok spekter uporabe od stanovanjskih, zdravstvenih, poslovnih do izobraževalnih ustanov ter zadovoljijo slehernim potrebam, namenu in okusu. Linolej je na voljo v debelinah 2.0, 2.5 in 3.2 mm, večina le-teh v roli širine 2 metra, nekaj tudi v debelini 4.4 mm na pluti.

Nova generacija površinske obdelave XF je linolej še dodatno zaščitila pred obrabo, kemikalijami in madeži ter optimizirala stroške čiščenja in vzdrževanja.

Primer ambienta

položen linolej znamke Tarkett v dnevni sobi
položen linolej znamke Tarkett v kuhinji
položen linolej znamke Tarkett
Tarkett
Kontaktirajte nas
Obiščite naš salon
11 salonov po Sloveniji