Kakšne talne obloge izbrati in kako jih vzdrževati, če živite s hišnimi ljubljenčki

Ko hišni ljubljenčki živijo v stanovanju, je ključno vprašanje higiena in materiali v notranjih prostorih. V naši ponudbi imamo različne talne obloge, ki so trajne in enostavne za vzdrževanje. 

Če življenjski prostor delite s hišnimi ljubljenčki, je dobro vedeti:

  • Kremplje lahko skrajšate. Posvetujte se z veterinarjem, ker lahko tako hišnemu ljubljenčku olajšate gibanje po stanovanju in hkrati zaščitite talno oblogo pred praskami.
  • Šape je potrebno umivati čim pogosteje - v idealnem primeru po vsaki vrnitvi s sprehoda, da zmanjšate vnos umazanije, ki lahko moti higieno in poškuduje tla.
  • Vsaj enkrat na dan vzemite svojega ljubljenčka na sprehod, da bo v stanovanju miren in tako preprečite poškodbe pohištva.

Imamo nekaj talnih rešitev za vas, ki jih priporočamo, če si življenjski prostor delite s hišnimi ljubljenčki.

Z luksuznimi vinilnimi talnimi oblogami ste na varnem

Luksuzne vinilne talne obloge (LVT) so izjemno trpežne, zato jih priporočamo za stanovanja, kjer živijo hišni ljubljenčki. Primerna so za vse sobe, dnevne sobe, spalnice, kopalnice in kuhinje, še posebej pa za hodnik, kjer so hišni ljubljenčki običajno najbolj aktivni, ko čakajo na sprehod ali pa se lastnik vrne domov. 

Luksuzne vinilne talne obloge so narejene iz trdnega materiala, zato lahko pride do njihove škode le v ekstremnih pogojih.

Za zagotovitev največje obstojnosti tal in enostavnosti vzdrževanja priporočamo LVT, ki je nameščen s sistemom klik (namestitev brez lepljenja), ker močna in varna povezava ne omogoča prodora tekočine med spoje.

LVT in vzdrževanje

Enkrat na teden ali pogosteje obrišite tla z vlažno (ne mokro) krpo ali krpo, navlaženo s toplo vodo in nevtralnim detergentom. Izogibajte se uporabi agresivnih čistilnih sredstev.

Laminat - odporen na praske

Laminat je zaradi odpornosti dobra rešitev za življenje s hišnimi ljubljenčki. Površinska plast laminatne plošče je odporna proti madežem, trdni spojni sistem pa preprečuje prodiranje umazanije v spoje. Laminat je odporen proti praskam in je dobra rešitev za igrive, živahne hišne ljubljenčke.

Vzdrževanje laminata

Potrebno je redno sesanje in brisanje tal z vlažno krpo. 15 sekund po brisanju naj bodo tla suha. V nasprotnem primeru je krpa preveč mokra in lahko tla poškuduje.

Vsaka dva tedna uporabljajte čistilo za laminat, temeljito obrišite tla in na koncu obrišite s suho krpo. Če se pojavijo madeži, jih je treba takoj odstraniti s čisto, suho krpo, namočeno v ustreznem čistilnem sredstvu.

Če želite preprogo - imamo tri razloge, da se odločite za kolekcijo preprog Adria

Ni se vam potrebno odreči preprogam, če imate hišnega ljubljenčka, samo izberite pravo. 

  1. Imajo nizko floro, zaradi česar so izjemno odporne proti poškodbam in hišnemu ljubljenčku omogočajo lažjo hojo.
  2. Najlažje jih je vzdrževati v primerjavi z drugimi preprogami in jih lahko operemo z vodo (kar pri drugih preprogah ni priporočilo). Če pride do uriniranja ali razlitja drugih tekočin, ne bodo vpile neprijetnega vonja, ker ne vsebujejo naravnih materialov.
  3. Lahko kombinirate lepo s koristnim, ker je ta preproga na voljo v sodobnih izvedbah.

Kolekcijo preprog Adria si oglejte s klikom tukaj.

Če je vaša izbira parket...

Ena najbolj priljubljenih talnih rešitev za bivalni prostor je parket . Ker je največji sovražnik parketa vlaga, priporočamo, da ga kombinirate s tlemi LVT na mestih, kjer hišni ljubljenček največkrat počiva in kjer se hrani.

Raziskave so pokazale, da Tarkettov parket preprečuje širjenje bakterij

Za parket Tarkett je značilna posebna konstrukcija iz 3 plasti: hrbtni izravnalni sloj, srednji, zunanji sloj in zaščita površine v obliki sijajnega ali mat laka.

Izvedli so raziskavo, da so preučili, kako se Tarkettov parket obnaša v stiku z bakterijami. Pokazalo se je, da lak, ki ga uporabljajo kot zunanjo zaščito parketa, ne daje "rodovitne zemlje" za razvoj bakterij, torej preprečuje njihovo razmnoževanje.

To je še posebej pomembno, če si dom delite s hišnimi ljubljenčki in še posebej, če imate otroke.

Vsaka kolekcija parketa Tarkett je zaščitena s tem močnim lakom Proteco.

Kako vzdrževati parket

Za zagotovitev dobre higiene v stanovanju je potrebno redno sesanje in brisanje tal z vlažno krpo.

Če se na parketu razlije tekočina

Hitro pobrišemo z gobico ali vlažno, dobro ožeto krpo. Madež poškropite z čistilnim sredstvom, da ga raztopite in lažje obrišete.

Kako odstraniti lepljive, obstojne ali temne madeže na parketu

Razpršite čistilno sredstvo in obrišite parketZa bolj trdovratne madeže uporabite kis neposredno na madežu, pustite 2 do 3 minute in močno drgnite.

Uporabni nasveti

Potrebujete moderna tla za vaš prostor?

Predstavljamo vam Tarkett luksuzne vinilne talne obloge-LVT

Pomembna odločitev, ki bo bistveno pripomogla k udobnejšemu bivanju

5 razlogov, zakaj ljudje izberejo laminat Quick-Step