Parket "WP Charisma ProStrong" je primeren za uporabo pisarniških stolov

Ali veste, da vam ni potrebno vstati s stola, ampak se lahko preprosto odrivate z nogami do police, vzamete mapo in se vrnete na delo? Praktično, kajne? 

Stoli z kolesci so že dolgo v skoraj vseh pisarnah in pogosto tudi doma. Niso pa vsa tla primerna za kolesca za stole. Weitzer Parkett ima zdaj pisno potrditev iz Holzforschung Avstrije, da je njihov montažni parket "WP Charisma" opravil ustreznost za stole.

Talne obloge morajo prenesti velike obremenitve, zlasti v pisarnah. "Dirke" na pisarniških stolih običajno niso redne, a čeprav se zdi, da mirno sedimo in delamo, se koleščki stolov vedno nekoliko premaknejo. To naravno obremenjuje tla in če so občutljiva, bodo znaki uporabe hitro vidni.
Da bi ugotovili, ali je talna obloga primerna za te obremenitve, opravimo test primernosti kolesca stola. V daljšem časovnem obdobju se ugotovi, ali in kako se tla spreminjajo pod trajnimi in nepravilnimi obremenitvami koles. Pri dobrih tleh pa igra pomembno vlogo ne le les, temveč tudi sestava kot celota. Po navedbah Holzforschung Austria, "na primernost lesenih tal za kolesa vplivajo interakcija uporabljenega kolesca, uporabljene talne tesnilne mase in vrste izbranega lesa". Poleg tega je treba upoštevati navodila za nego proizvajalca.

PARKET "WP CHARSIMA" PROIZVAJALCA WEITZER PARKETT USTREZA VSEM ZAHTEVAM

Po 800.000 vrtljajih na končnem parketu "WP Charisma ProStrong, 3-pasovni hrastov parket, 14 mm s 3,6 mm obrabnim slojem" ni bilo mogoče opaziti poškodb. "Hrast je zelo primeren za pisarniške prostore," pojasnjuje Daniel Zettl-Gottmann, produktni vodja pri Weitzer Parkett. » To je precej trd in trden les. Tu pa je tudi celotna obdelava prilagojena vsakodnevni in intenzivni uporabi. » Pomembna ni le dobra izdelava, ampak tudi skrb za tla . Majhni kamni, na primer zrnca peska, lahko zlahka poškodujejo tla pod koleščki. » Tla so robustna, vendar morajo biti čista. Za to je priporočljiva preproga. “, Nadaljuje Zettl-Gottmann.

Če torej želite v pisarni čudovita hrastova tla, ki prenesejo veliko, priporočamo Weitzerjev montažni parket “WP Charisma ProStrong” s testnim potrdilom podjetja Holzforschung Austria.

 

Povzeto u uradne spletne strani proizvajalca talnih oblog Weitzer.

UPORABNI NASVETI 

Parket ali laminat?

Parket in laminat sodita med najpogostejši talni oblogi bivalnih prostorov. Večna dilema je pravilna izbira obeh omenjenih talnih oblog. Tako parket kot laminat imata svoje prednosti in slabosti.

Nasveti za nego in zaščito parketa

Imate v svojem domu položen parket?

Otroška soba v pisanih barvah in z varnimi talnimi oblogami

Laminat, parket, linolej, preproga ali itison, pluta,... vsak od naštetih materialov ima prednosti in slabosti. Talne obloge v otroški sobi naj bodo živahne, vendar varne.