Vedno bolj priljubljeni LVT podi

V hitro spreminjajočem se svetu imamo priložnost preoblikovati svoje prostore. Očitno je, da so LVT podi v svetu, pa tudi pri nas vse pogostejši in da vsi govorijo o LVT kot o talnih oblogah prihodnosti.  

 

LVT podi so kategorija talnih oblog, ki ima najhitreje rastoči trend v svetu in naj bi glede na pomanjkanje surovin na svetovnem trgu postala alternativa keramičnim, laminatnim in celo lesenim talnim oblogam. V razvitih državah se pogosto uporabljajo in vgrajujejo tako v poslovne prostore kot v hiše in stanovanja. Namenjeni so za uporabo v vseh prostorih v hiši, ker so LVT podi vodoodporni, jih je mogoče namestiti tudi v kopalnici (priporočilo proizvajalca Tarkett je postavitev na klik za mokre prostore).

 

Zasnova tal LVT proizvajalca Tarkett je navdihnjena z naravo in izboljšana z ultra - realističnim digitalnim tiskom, tako pomaga ustvariti prijetno in lepo notranjost. Napredna tehnologija digitalnega tiska omogoča, da odkrijejo najbolj subtilne detajle lesa in kamna, da jih ustvarijo v formatu plošče edinstvene teksture in barve. Najpomembneje je, da omogoča izbiro naravno oblikovane talne rešitve z vso funkcionalnostjo visoko zmogljivih LVT tal.

 

Imajo odlične lastnosti in vzdržljivost, hkrati pa nudijo toplino in izjemno udobje. Zaradi visoke odpornosti proti obrabi in praskam so odlična izbira za domove s hišnimi ljubljenčki in majhnimi otroki. 

Primerni so tudi za vgradnjo na talno ogrevanje. LVT je toplejša talna obloga kot ploščice, pa tudi parket in laminat, tako da vam zagotovi dodatno toploto pod nogami.

Možnosti kombiniranja so neomejene, saj pri montaži z lepljenjem ni prehodnih letev, tako da lahko enostavno umestite več dizajnov in formatov v različne prostore, na primer na prehod med kuhinjo in jedilnico.

Akustika LVT podov vam bo zagotovila prijetno udobje, saj so to zelo tiha tla. Ena od prednosti je enostavno in hitro čiščenje, tako da vam ne bo treba porabiti veliko časa za vzdrževanje tal.

 

Najpomembneje - želimo vam povedati, da so Tarkett LVT podi popolnoma varni in brez škodljivih vplivov na zdravje ljudi, kar dokazujejo tudi certifikati zunanjih agencij, ki skrbijo za zdravje ljudi.

 

Varnost vseh materialov, vključenih v sestavo LVT podov, tudi tistih bolj nasičenih, katerih delež v izdelku se meri v delcih na milijon, je ocenila EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency). Na voljo so izjave MHS (Material Health Statement) o vplivu materialov na zdravje, ki jasno prikazujejo uporabljene materiale in EPD (Environmental Product Declaration) izjave o trajnosti izdelka, ki delijo informacije o vplivu materialov na okolje. So popolnoma brez ftalatov, zato prispevajo k ustvarjanju bolj zdravih prostorov, priporočljivi pa so tudi za otroške sobe.

Prispevajo tudi k ustvarjanju optimalne kakovosti zraka v zaprtih prostorih, ker imajo zelo nizko vsebnost HOS, tj. popravljivih organskih spojin. Tarkett LVT je trajnostna talna obloga, ki je primerna za recikliranje in ima certifikate zelene gradnje, kot so BREEAM, WELL in LEED. Nekatere zbirke LVT so delno izdelane iz reciklirane vsebine, kar vpliva na zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

 

Vgrajujemo jih lahko na tri načine: z lepljenjem, klik sistemom ali plavajoče. Montaža je hitra in enostavna, zato je ta pod idealen za hitre prenove stanovanj, hiš, vikendov,... LVT je zaradi svojih karakteristik odlična alternativa za keramiko v kuhinji, s sistemom vgradnje na klik pa se lahko vgradi direktno na obstoječe keramične ploščice.

 

Odlična rešitev za stanovanja

 

Moderen, trendovski pod bo zagotovo pritegnil pozornost že s svojim videzom – LVT podi verno prikazujejo vzorce lesa in keramike in so primerni za polaganje v skoraj vse prostore, tudi kuhinje in kopalnice, zato so prava zamenjava za parket v deskah oz. keramika v kuhinji. Če se odločite za LVT klik sistem, ste lahko prepričani, da je vodoodporen, zato ga voda ne bo poškodovala, če se kaj polije po stanovanju. Ker gre za zelo prometne prostore, vas ne bo skrbelo, da bi se tla poškodovala, saj ima ta talna obloga razred uporabnosti 33 in 34.

 

UPORABNI NASVETI

Trend naravnega stila: preproge Adria

Naravni slog v interierjih vse bolj prevladuje in nova barva preprog Adria je pravi predstavnik tega trenutnega trenda. Prefinjeni vzorci in umirjene barve ustvarjajo izjemno sproščujočo notranjost. 

PARKET: polaganje, po polaganju, nega in vzdrževanje

V bistvu je parket odlična rešitev za katerikoli prostor v vašem domu, razen okoli kopalniških kadi in tušev.

Gradnja ali prenova doma?

Če se lotevate gradnje ali obnove, morate temeljito razmisliti o svojih potrebah, željah in pričakovanjih. Tovrstni projekti niso poceni in zahtevajo tudi odrekanje.