Izvlečite maksimum iz majhne kuhinje

Vsi si predstavljamo idealno kuhinjo s čudovitim otokom v sredini, veliko prostora za odlaganje, a pogosto je realnost ravno nasprotna. Toda majhen prostor ne pomeni nujno disfunkcionalnega prostora. Svoj pravi mali raj lahko naredite s pametno organizacijo prostora in izkoriščanjem njegovih pomanjkljivosti.

Odstranite vse nepotrebne stvari iz kuhinje

Pogosto smo nagnjeni k zbiranju stvari, ki nam bodo "potrebne" nekega dne, toda v večini primerov ni tako. Ko ste omejeni s prostorom, lahko vso nepotrebno kopičenje stvari le oteži njegovo uporabo. Odstranite vse kuhinjske pripomočke, ki se ne uporabljajo vsak dan, tako da imate prostor samo za pripravo hrane in za vse potrebne predmete, ki jih uporabljate dnevno.

Uporabite kote in vogale v kuhinji

Najbolj problematični deli v kuhini so prav gotovo vogali in koti, ki se v večini primerov ne uporabljajo ali pa je njihova uporaba slaba. Danes na trgu obstaja veliko zanimivih rešitev, ki na praktičen način rešujejo problem vogalnih kuhinjskih elementov. Zahvaljujoč tem vogalnim elementom lahko v vceloti izkoristite vsak kotiček vaše kuhinje.

Če je vaša kuhinja na pdstrešju, ne dovolite, da vas "prestraši", ampak uporabite vsak centimeter pametno, da dobite dodaten prostor. 

Uporabite višino kuhinsjkega prostora

Če je višina v bistvu težava, jo lahko rešite na drug način. Organizirajte viseče kuhinjske elemente vse do stropa, uporabite police, ki niso lahko dostopne, da bi stvari in aparate, ki jih ne uporabljate dnevno, sharanili tam. Na policah, ki so bljižje, pa lahko shranite vse, kar potrebujete za vsakodnevno uporabo.

Odločite se za organizatorje kuhinjskih površin

Kuhinjski pripomočki, kot so raznorazna držala za skodelice, nože, kuhinjske pripomočke, posodice za začimbe,... Kuhinja bo tako vedno urejena in organizirana, vse vam bo na dosegu roke in prihranili boste prostor. Ne dovolite, da vam je pomanjkanje prostora ovira. Uporabite vsak centimeter pametno.

Tla v kuhinji

Ste pomislili tudi na tla v kuhinji? Zelo pomembno je, da so tla v kuhinji odporna na tekočine.

Ploščice ali kaj drugega? Ploščice so rešitev, ki mnogim prvo pade na pamet, ampak ali ste razmišljali o LVT (Luxury Vinyl Tiles)? LVT so tla, ki se hitro vgradijo (v samo nekaj urah). Možno jih je položiti tudi preko obstoječih ploščic, ne da bi jih pri tem poškodovali.

Ne pozabite na občutek golih nog na mrzlih ploščicah. Če želite topla tla, so luksuzne vinilne talne obloge - LVT prava rešitev.