Ureditev otroške sobe

Za vse bodoče mamice in očete je organizacija otroške sobe lahko pravi sladek izziv. Preden začnete dekorirati in opremljati otroško sobo, je pomembno da veste, kaj potrebujete. Vsaka soba za dojenčka mora imeti posteljico, prevajalno mizico in omaro ter delček prostora za starše v obliki zofe, fotelja ali stola. To so osnovna pravila.

Prostor za spanje

Postelja je zagotova najpomembnejši del pohištva v otroški sobi in mora biti udobna in funkcionalno na pravem mestu, da izpolnjuje vaše estetske kriterije. Glede na glavno vlogo v prostoru mora biti njen položaj osrednji. Ta del prostora lahko poudarite z galerijo fotografij na steni nad posteljico, z nalepkami ali z drugimi zanimivimi ozadji.

 

Prostor za previjanje

Ta del sobe je prav tako zelo pomemben, zato mora biti praktičen in funkcionalen ter vsebovati vse, kar potrebujete na dosegu roke. Če ne želite ločene mize, jo lahko naredite iz predalčnika ali mize, ki je ne uporabljate, tako da jo okrasite in prilagodite slog celotne sobe. Nad mizico lahko postaviite police, ki vam bodo služile za shranjevanje potrebnih predmetov. Na ta način bodo vse potrebne stvari za otroka na dosegu roke.

 

Omara

Otroške stvari so precej majhne, tako da ne boste potrebovali velike garderobe za začetek. Namesto tega lahko uporabite dekorativne police, škatle, košare, ki jih lahko postavite pod posteljo, pod mizo ali pa prosto stojijo.

 

Starševski kotiček

V otroški sobi bi moral biti stol za starša, če vam to omogoča prostor, kjer lahko sedite, hranite otroka in ga uspavate. Izberite udoben stol, naslonjač ali kavč, ker boste tu preživeli veliko časa.

 

Tla v otroški sobi

Vaše zahteve so gotovo izhodišče za izbiro tal.

  • Želite tla, ki so povsem naravna, pod katero se tudi preprečuje razvoj bakterij? Če želite lepoto in toploto naravnega lesa, je prava izbira za vas kakovosten parket.
  • Želite originalne in barvite vzorce, posebej zasnovane za otroške sobe? Prava talna obloga za vas je laminat, ki zagotavlja udobje.
  • Želite, da talna obloga absorbiira zvok in so istočasno topla tla? Vinil je topel in ekonomičen z neskončnimi funkcijami oblikovanja in se zlahka prilega vsakemu domu.
  • Ali želite popolnoma naravni material, ki je hkrati idealen za prostore, kjer se nahajajo otroci ali osebe z motnjami dihanja in alergijami? Prava izbira je najčistejši linolej, ki je povsem ekološki in ima antistatične, protialergijske ter antibakterijske lastnosti.

Oblikujte pravi imperij, kjer bo vaš otrok brezskrbno preživljal svoje prve dni, mesece, celo leta.