Linoleji

 

LINOLEJ je naravna talna obloga, ki se proizvaja že več kot 100 let. Sestoji iz naravnih materialov (laneno olje, les, pluta, apnenčeva moka, smola, barvni pigmenti) in je zato okolju in človeku prijazna. Linolej se obdela v maso, ki se nanese na podlago jute. Nato še mesec dni zori v točno določenih klimatskih pogojih. Njeno naravnost zlahka prepoznate po značilnem vonju. Linolej je elastična talna obloga za zelo obremenjene stanovanjske, javne in industrijske prostore. V zadnjem obdobju so talne obloge iz naravnega linoleja bolj ali manj uspešno nadomestile vinilne (PVC), vendar za tovrstno talno oblogo pogosto slišimo izraz 'linolej'. Bistvena razlika med linolejem in vinilno talno oblogo je torej v njeni sestavi. Linolej je antistatičen, zvočno izolativen in antibakteriološki material, zato je priporočljiv v prostorih z brezhibno čistočo.

TARKETT je švedski proizvajalec talnih oblog s 120-letno tradicijo in inovativnim pristopom. Z 29 proizvodnimi enotami po vsem svetu je največji proizvajalec talnih oblog na svetu. Tarkett procesa izdelave linoleja v vsej zgodovini ni bistveno spremenil, pa vendar s svojimi 50 barvnimi različicami daje prostoru vznemirljive, sveže in dinamične tone. Homogene in akustične različice linoleja omogočajo širok spekter uporabe od stanovanjskih, zdravstvenih, poslovnih do izobraževalnih ustanov ter zadovoljijo slehernim potrebam, namenu in okusu. Linolej je na voljo v debelinah 2.0, 2.5 in 3.2 mm, večina le-teh v roli širine 2 m, ena kolekcija pa v ploščah dimenzije 50x50 cm.

 

Nova generacija površinske obdelave XF je linolej še dodatno zaščitila pred obrabo, kemikalijami in madeži ter optimizirala stroške čiščenja in vzdrževanja.

Prednosti talne obloge iz naravnega linoleja TARKETT LINOLEUM XF:

- naravna talna obloga, ki jo lahko 100% recikliramo
- dekorativna in topla
- širok izbor za številne kreativne zamisli
- izjemno odporna površinska zaščita XF
- izjemna odpornost na obrabo, madeže in kemikalije
- enostavno čiščenje in vzdrževanje brez prvega poliranja in voskanja

 

Primeri ambientov