Edinstvena lepota, njegova toplota in estetski videz navdušujeta vse več ljudi.

Parketi

Parketi se že stoletja izkazujejo kot odlična talna obloga na najrazličnejših področjih uporabe, tako v stanovanjskih prostorih, kakor tudi v drugih objektih. Edinstvena lepota, njegova toplota in estetski videz navdušujeta vse več ljudi. S starostjo pa še pridobiva na svoji lepoti in atraktivnosti.

Parket je večno eleganten

Zanimate se za tla, ki so elegantna, imajo dolgo življenjsko dobo in so enostavna za vzdrževanje. Lepota in uporabnost parketa sta večni. Pravilno položen in ustrezno negovan parket lahko svoj videz in funkcionalnost obdrži leta in leta.

Za pravilno izbiro parketa se je dobro posvetovati s strokovnjaki, ki jih v Kemoplastu v svojih prodajno-razstavno prostorih imamo in poznajo prednosti in slabosti različnih vrst lesa. Za bolj obremenjene dnevne prostore se izberejo trše vrste lesov, kot so hrast, akacija, oreh. Barve lesov so že znotraj ene drevesne vrste zelo raznolike. Barvo je najbolje izbrati po dovolj velikem vzorcu parketa.

Les s časom spreminja barvo, najbolj izrazito v začetnem obdobju, takoj po vgradnji. Ker je les naraven material ni mogoče zagotoviti, da bo barvni odtenek lesa, ki ste ga izbrali popolnoma enak dobavljenemu parketu.

Parket ocenjujejo proizvajalci glede na zunanje (estetske) značilnosti, kot so tekstura, grčavost, beljava, prisotnost smolnih kanalov, barvne variacije ipd. in ga na podlagi internih ali javnih standardov uvrščajo v različne razrede. Te oznake se nanašajo le na izgled površine in nimajo nobene zveze s kakovostjo izdelave parketa.

Les je higroskopičen in se dimenzijsko spreminja na relativno vlažnost v zraku in vlago v gradbeni konstrukciji. Za talno gretje sta najmanj primerna bukev in javor. Najbolj stabilni so večslojni parketi. Parkete priporočamo za prostore kjer je sorazmerno stabilna klima. Parket je lahko lakiran ali oljan.

V Kemoplastovem programu boste našli parkete, ki jih ni potrebno premazovati ali polirati. Velja za lakirane površine. Oljani parketi so obdelani s 100 odstotnimi čistimi naravnimi olji.

Ozaveščeni evropski proizvajalci opuščajo parkete iz različnih vrst tropskih lesov, saj se usmerjajo k ohranjanju narave in skrbi za ohranitev deževnih gozdov. V programu Kemoplasta boste našli tudi »tihe« in »zdrave« parkete. Tihi absorbirajo zvok, ki nastane v prostoru in izolirajo hrup proti spodnjim prostorom. Zdravi so antistatični, antibakteriološki, antialergijski in zračni.

Parket je občutljiv tudi na sončno svetlobo, še posebej svetel les in tropski lesovi, ki imajo dodana barvila. Tak les rad obledi. Hkrati pa je parket edina talna obloga, ki jo je mogoče obnoviti v tolikšni meri, da dobi videz novega.

Poleg stanovanj se parket lepo poda v različne kulturne ustanove, pisarne, vrtce, šole… Z leti uporabe pridobi rustikalno noto, ki še poudari njegovo estetsko vrednost.

Gotovi parket  je postal trend, saj je rešil težave in prispeval h krajši izvedbi, ter zagotavlja vrhunsko kakovost površinske obdelave in možnost polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja).

Gotovi parketi so zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave najbolj primerni med parketi za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem.

Proizvodni programi podjetij Weitzer Parkett iz Avstrije, ter podjetja Tarkett iz Švedske in Srbije obsegajo masivne, dvoslojne in troslojne gotove parkete, parkete za tla s talnim gretjem, športna tla ter letvice, ki zaključijo neko bivanjsko enoto. V programu Weitzer pa najdete tudi kompleksne rešitve lesenih stopnišč.

 

Tarkett

Tarkett

Proizvajalec TARKETTproizvaja parket na podlagi izkušenj, ki si jih je pridobil v 130 letih obstoja. V njem delujejo cenjeni strokovnjaki in poznavalci vseh vrst talnih oblog. Skupno delo in sodelovanje na več področjih je tisto, zaradi česar ima Tarkett v svetu le malo tekmecev. Finalni sloj gotovih parketov Tarkett je zaščiten s Proteco lakom. V svetu edinstven sistem zaščite Proteco Lacquer, so razvili strokovnjaki podjetja Tarkett. Tako zaščiten les postane trši, njegova površina pa dolgo obstojna in elastična. 

Testi vzdržljivosti in trajnosti lakov Proteco so pokazali zelo veliko odpornost proti udarcem, mikroodrgninam in razenju.

Od debeline gotovega parketa Tarkett je odvisno število poznejših brušenj. Izbirate lahko med debelinami od 8,5 do 22 milimetrov. Ponudba različnih vrst lesa in barvnih odtenkov je velika.

Izberite si bivalno okolje, prijetno za oko in preprosto bivanje.

Primer ambienta

parket tarkett salsa art
parket tarkett salsa
parket tarkett tango

Kako položiti Tarkett parket enostavno in hitro

Enostavna namestitev z Tarkett 2-Lock klik sistemom

Weitzer Parkett

Weitzer Parkett

Primeri ambientov

Položen parket Witzer v kuhinji
Položen parket Witzer Charisma trivrstični na hodniku
Položen parket Witzer WP 450  v dnevni sobi
trivrstični parket weitzer charisma

EKOLOGIJA in PARKET

Za parket je uporabljen evropski les - les iz vašega okolja. Weitzer Parkett ne uporablja eksotičnega lesa iz tropskih gozdov in ima zato tudi certifikat GREENPEACE-a. Za svoje parkete ima pridobljen tudi certifikat Öko test - potrditev, da je parket prijazen do okolja.

weitzer parket položen v ribjo kost

KVALITETNA IZDELAVA PARKETA


Skrbno načrtovana proizvodnja parketa od žaganja lesa pa do končnega izdelka. Stalna kontrola ostrine rezil zagotavlja vrhunski izdelek. Stalna kontrola klime v proizvodnji zagotavlja enakomerno dimenzijsko stabilnost elementov.

Parket Weitzer WP 450

LEPOTA PARKETA

Naravna olja, PRO Strong lak ali nova PRO Active Plus zaščita da naravnemu materialu končno eleganco. Različne modne barve pa vam v prostor dajo življenjsko svetlobo ali pa prostor intimno zatemnijo.

Parket Weitzer WP STRIP 45

WEITZER PARKET IN KOPALNICA

Parketi Weitzer so z ustrezno obdelavo primerni tudi za tla v kopalnici.

Weitzer parket in talno ogrevanje

Za tla s talnim ogrevanjem uporabite parkete iz kolekcij STRIP, WIP 450/550, WIP 4100/5100. Razviti in izdelani so tako, da je možnost delovanja lesa zmanjšana na minimum, pri sami izdelavi pa so uporabljeni materiali, ki so odporni na toploto iz cevi, obenem pa to toploto kvalitetno prenašajo v prostor.

 

 Vzdrževanje parketa Weitzer  Polaganje parketa Charisma Weitzer

Bjelin

Bjelin

Inovativna švedska tehnologija in vrhunska sodobna proizvodnja vam zagotavljata stabilna tla, ki bodo zelo dolgo ostala lepa. Surovina za izdelavo Bjelinovih parketov prihaja iz svetovno znanih slavonskih gozdov na severu Hrvaške. Les se žaga v lokalnih žagah v Bjelinu in je dokončan v njihovih najsodobnejših tovarnah parketa. Visoka kakovost hrasta omogoča širino deske do 22 cm in jo je mogoče dobiti v kategorijah z malo grčami vse do živahnih in kmečkih desk.

Ob hrvaški obali je več kot 1100 majhnih in velikih otokov. Bjelinova parketna tla so dobila ime po nekaterih od teh otokov.

Les, posekan v gozdovih Slavonije, se upravlja na trajnosten način iz zelo strogega ekološkega, socialnega in gospodarskega okvira že več sto let. Vsako leto se iz gozdov odvzame veliko manj lesa od tistega, kar je posajeno nazaj, in ker se drevesa slabše kakovosti nenehno obnavljajo, so slavonski gozdovi vsako leto vse bolj lepi. Za Bjelinove hrastove talne obloge se uporabljata hrast graden in angleški hrast, ki sta isti vrsti in se tradicionalno gojita in uporabljata na Švedskem.

 Sortiranje hrasta in izdelava

 Klik sistem 5G®

 Splošne in tehnične informacije 

PRIMER AMBIENTA

Parket Bjelin položen v pisarni
Parket Bjelin

VIDEO

Bjelin parket

Zamenjava parketne plošče

TarkettWeitzer ParkettBjelin
Kontaktirajte nas
Obiščite naš salon
11 salonov po Sloveniji