Trendi notranjega oblikovanja za leto 2021

Koronavirus je mnoge prikoval za nekaj časa na življenje doma oziroma na delo od doma. Tako sta urejenost doma in notranje oblikovanje začela pridobivati pomen.

Umetni materiali se v letu 2021 umikajo, naravni pa bodo tudi v prihodnje igrali pomembno vlogo v opremi naših domov.

Pri izbiri barv se vračamo v klasiko: Siva in modra ne gresta iz mode.

Modra v vsak interier vnese pridih glamurja, ne da bi s svojo barvo prevladala nad ostalim. Modra se odlično poda k lesu, k belim in sivim odtenkom, ki so stalnica v naših domovih.

Svetila, velike sobne rastline, umetniška dela,... bodo igrali osrednjo vlogo pri opremljanju.

Svetle sorte lesa

Še vedno najbolj priljubljen material za talne obloge je les. Ta material se ne bo uporabljal samo za tla, temveč tudi za pokrivanje sten in stropov.

Tla so zelo pomemben del zasnove. KOnčna lsika notranjosti je v veliki meri odvisna od tega, kako dobro je urejena.

Fotografije Pinterest

Parketi

se že stoletja izkazujejo kot odlična talna obloga na najrazličnejših področjih uporabe, tako v stanovanjskih prostorih, kakor tudi v drugih objektih. Edinstvena lepota, njegova toplota in estetski videz navdušujeta vse več ljudi. S starostjo pa še pridobiva na svoji lepoti in atraktivnosti.

Gotovi parket je postal trend, saj je rešil težave in prispeval h krajši izvedbi, ter zagotavlja vrhunsko kakovost površinske obdelave in možnost polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja).

Gotovi parketi so zaradi večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave najbolj primerni med parketi za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem. Proizvodni program podjetij Weitzer Parkett iz Avstrije ter podjetja Tarkett iz Švedske in Srbije obsegajo masivne, dvo in troslojne gotove parkete, parkete za tla s talnim gretjem, športna tla ter letvice, ki zaključujejo neko bivanjsko enoto. V programu Weitzer pa najdete tudi kompleksne rešitve lesenih stopnišč.

Parket Tarkett

Uporabni nasveti

Luksuzne vinilne talne obloge osvajajo svet

Opremljevalci poslovnih objektov, pa tudi hiš in stanovanj, so še zlasti navdušeni nad luksuznimi dekorativnimi talnimi oblogami.

Čiščenje in nega Weitzer parketa

Bolje, kot poznate posebnosti, večje bo uživanje v Weitzerjevem parketu in lažje je ohraniti prvotno lepoto parketa.

5 razlogov, zakaj ljudje izberejo laminat Quick-Step

Laminatna tla se lahko položijo v vsako sobo. Tudi za kuhinje in kopalnice so vodotesna tla z dodatno zaščito.