Parket in gotovi parket Weitzer prijazen do uporabnika in okolja

Podjetje Weitzer Parkett, ki ga zastopa naše podjetje Kemoplast ima tržno filozofijo, ki temelji na konkretnih korakih usmerjenih v veliko skrb za naravno okolje in človeku prijazne produkte, ki so še boljši in hkrati konkurenčnejši.

Weitzer v ponudbi nima več tropskih lesov.
* Dnevno izgine zaradi komercialnega poseka za površino 25-ih nogometnih igrišč tropskih gozdov(približno 6 ha površine). S takšnim posekom človek zelo negativno vpliva na bio-klimo.
* Weitzer vlaga denar v obnovo tropskih gozdov v Indoneziji.
* V Evropi skrbi za pogozdovanje po poseku dreves.
* Priznanje za takšno ravnanje je firmi Weitzer podala tudi svetovno priznana okoljevarstvena organizacija Greenpeace.

Weitzer uvaja tri bistvene tehnične lastnosti parketov pod nazivom:

PARKETNA INTELIGENCA

1. Enostavno do čistoče (z oznako lotosovega cveta) za parkete:
z lakirano (ProStrong) površino in parkete z naravno matirano površino (Pro Active+). To je hibridno obdelana površina z lakiranjem in oljanjem s pomočjo nano tehnologije. Obe sta primerni za vse stanovanjske površine. ProActive+ ima pridobljeno tudi oznako CE. Parketa s tema površinskima obdelavama ni več potrebno vzdrževati z dodatnimi premazi. To je unikatna rešitev, ki je do sedaj ni razvilo še nobeno podjetje. 7 x lakirana površina ščiti parket pred večjimi obremenitvami, pred praskami in obrabo. Weitzer je po testu na obrabo "z obrati" testiran na 400.000 obratov.
Desetletne izkušnje sušenja garantirajo najvišjo stabilnost, prilagodljivost in preprečujejo nastajanje fug (ob primerni klimi v prostoru). Za vsakodnevno čiščenje potrebujete le vodo in po potrebi čistilo "Clever Cleaner", ki je ekološko testirano in popolnoma neoporečno. Dodatni premazi niso več potrebni!

2. Zdrav parket (z lekarniško oznako kače), ki prinaša v prostor udobje in toplino. Ta je dve stopnji višja od laminata in ploščic. S tem pripomoremo tudi k varčevanju z energijo. Zdrav parket je človeku prijazen parket s štirikratnim A efektom:
* prijazen do alergij,
* anti-bakteriološki,
* anti-statičen,
* zračen - atmungsaktiv.
Oljana - ProVital površina (to je tretja in zadnja Weitzerjeva površinska obdelava), ki zagotavlja le uporabo naravnih materialov: čebelji vosek, laneno olje, naravno smolo. Prav tako se Weitzer že od leta 2007 ponaša z Öko testom "zelo dobro".

3. Tihi parket (prečrtan zvočnik)
Parket absorbira zvok, ki nastane v prostoru in tudi izolira hrup proti spodnjim prostorom. Niso zaman koncertne dvorane in instrumenti narejeni iz lesa.
Z uporabo Profi parketne podloge debeline 3 mm, ki je perforirana dušino od 22 do 23 dB zvoka, če parket Charisma ob tem še zalepimo z elastičnim lepilom na tla. Lepilo nanesemo v odprtine v podlogi - ustreza Thomsit P 685 (Henkel).

Certifikati, ki jih ima Weitzer za svoje proizvode:
1. ÖKO - TEST
potrditev, da je parket prijazen do okolja; Weitzer je edini, ki ima oznako tega testa "sehr gut" (zelo dobro).
2. REAL WOOD
potrditev, da je v parketu samo naravni les.
3. Der Blaue Engel - modri angel
potrditev, da proizvod izboljšuje življenjsko okolje, da tudi uporabljena lepila nimajo negativnih vplivov na okolje.
4. PEFC
potrditev varovanja gozdov. Oznako EFC imajo podjetja, ki tržijo tropske lesove.

 

Klikni tukaj za ogled kolekcij


Ingrid Smkolj, dipl.org.dela
Vodja nabave
Kemoplast d.o.o.