Preproge in Tekači

Preproge in tepihi so nepogrešljiv del tekstilne ročne obrti in vskadanjega življenja že stoletja, popeljejo nas v svet največjih civilizacij sveta. Na začetku preproge niso imele estetske vrednosti ampak le uporabno. Nomadi so jih imeli na tleh, da so jih varovale pred mrazom. Sčasoma se je rodila umetnost in tkalci so začeli preproge bogato okraševati s paleto različnih barv in čarobnih motivov. Tako je preproga postala tudi umetnina.

Pestra ponudba preprog in tekačev v našem podjetju vam nudi, da  lahko izbirate med unikatnimi ročno vozlanimi preprogami iz Nepala,Tibeta, Indije, Kitajske, Maroka ali strojno izdelanimi preprogami, ter tako dodaste svoje dimenzije kulturi bivanja. Nudimo vam strojno tkane volnene in sintetične preproge podjetij Lano, Sintelon in McThree carpets, ter ročno izdelane preproge podjetja Reinkemeier.


Prednosti in pomanjkljivosti naravnih vlaken:

Prednosti: prijetnost, prožnost, udobnost, samougasljivost, absorbcija hrupa in udarcev ...
Slabosti: neobstojnost proti insektom (moljem), zato potrebujejo volnena vlakna dodatne poobdelave. Imajo zelo slabo zvočno prepustnost, neposredna izpostavljenost UV žarkom poškoduje volno.


Prednosti in pomanjkljivosti umetnih vlaken:

visoka stopnja prožnosti in mehkosti. Poliamid je izredno trpežen, poliesterna in akrilna vlakna so nekoliko manj trpežna in podvržena nastanku pilinga (nopkov), medtem ko so polipropilenska vlakna najmanj podvržena pilingu in pojavu statične elektrike. Med slabe lastnosti štejemo tudi slabo vpojnost, kar je pomembno pri odstranjevanju madežev. Sledi termoplastičnost, zaradi katere cigaretni ogorki ali katerikoli drugi vroči predmeti puščajo na površini sledi.

Tarkett

PREPROGE TARKETT - SINTELON

 

Sintelon preproge so sodobno inovativne rešitve za tekstilne talne obloge izdelane iz polipropilena. V široki paleti preprog v skladu s trenutnimi trendi, boste našli preprogo, ki ustreza vašemu okolju. Izbira barve, vzorca, strukture, velikosti in oblike preproge ponuja neizmerne možnosti za vključitev v vsak prostor. Vaša Sintelon preproga bo prinesla povsem novo, toplo dimenzijo užitka v vaš dom.

 

Preproga je edina talna obloga, ki poleg tega, da ima funkcijo preproge, krepi toplino prostora. Pogosto je osrednji dekorativni element, dodatno estetsko sredstvo, s katerim bogatimo bivalno okolje. Preproge dajejo toplino in barvo drugim talnim oblogam, ne glede na to, ali so tla narejena iz lesa, kamna ali drugih materialov.

 

Za tiste, ki cenijo visoko kakovost, razkošje in trajnost, so dobra izbira volnene preproge, iz klasičnega in sodobnega sloga. Za tiste, ki radi sledijo trendom, eksperimentirajo in pogosto spreminjajo svoje okolje, je boljša izbira preproge iz sodobnih materialov, ki so zaradi naprednih tehnologij dosegli izjemno otipljivo in barvito vrednost.

 

 

Primeri ambientov

 

Video

 

Kako nastanejo preproge Sintelon?

Associated Weavers

Associated Weavers je belgijska tekstilna firma, ki ima svoje začetke v Angliji. Sedaj pa že več kot 30 let s svojimi tekstilnimi izdelki za dom in objekte oskrbuje širši svetovni trg. Njihove izdelke odlikujejo visokokvalitetni materiali, ekološka osveščenost, trpežnost in udobnost. Tehnike tkanja omogočajo neomejene možnosti vzorcev in barv. Po inovativnih pobudah prednjačijo pred drugimi. V zadnjih 5 letih so razvili kolekcije, ki so udobne in izredno mehke na otip.

 

Tekači oziroma tekstilne talne obloge v roli so na voljo v različnih dimenzijah ter barvnih vzorcih in so izdelani iz volne ali trpežnih sintetičnih vlaken. Uporabljo se pretežno na hodnikih, stopniščih, predsobah, spalnicah in seveda v kateremkoli stanovanjskem in objektnem prostoru, kjer služijo kot dodatek že vgrajeni talni oblogi in prostoru dajo lep, eleganten izgled, poskrbijo pa tudi za protidrsnost.

 

Dimenzije (širine) tekačev, ki se odrežejo po poljubni dolžini:

- 60 cm, 67 cm, 80cm, 100cm, 120cm

 

V razstavno prodajnih salonih podjetja Kemoplast vam vse tekače kot tudi ostale tekstilne talne obloge kakovostno zarobimo.

Primeri ambientov